Pek sevilmiyor ancak doğal şifa kaynağı! Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor, kanserden koruyor
Kızartması, kıymalı yemeği, haşlaması ya da fırın yemekleriyle kışın sofralarda pek sevilmese de yer bulan karnabahar mutfağın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İşte vücudu baştan aşağı yenileyen karnabaharın faydalar
Antioksidan görevi görüyor
İçerdiği sülforafan ile kalbi korumaya alan karnabahar aynı bileşik sayesinde vücutta adeta antioksidan etkisi de gösteriyor.
Kalp hastalıklarının oluşumunun en önemli sebeğlerinden biri olan iltihaplanmaya karşı vücudu kalkan gibi korur ve iltihabı söküp atar.
Böylece kan basıncını dengeleyerek atar damarların iç tabakalarında kolestrol ve iltihabi atıkların birleşmesi sonucunda oluşmuş plaklar ile açığa çıkan darlık olan aterosklerozın oluşmasını engeller.
Sinir sistemini düzenler
Vücudun beslenmesi için olmazsa olmaz ve ruh sağlığı için oldukça önemli olan kolin kaynağı karnabahar merkezi sinir sistemini düzenler.
İçerdiği sülrofan sayesinde kanser riskini azalır ve bunun dışında sağlığa ek birçok fayda sağlar.
Hücreleri DNA hasarından korumanın yanı sıra hücre bölünmesine karşı gelir ve kanserojenleri etkisiz hale getirmeye yardımcı olan karnabahar, kansere karşı en iyi şekilde savunma gücü oluşturur.
Hormonları dengeler
Bununla birlikte hormonların dengelenmesine yardımcı olur ve östrojenin neden olduğu meme ve üreme kanseri riskini azaltabilir.
İçerdiği kükürt sayesinde bağırsak sağlığını da düzenleyen karnabahar enfeksiyonlara karşı direnç sağlar.
Bunun nedeni kükürtün bağırsak zarının bütünlüğünü korumak ve iyileşmesini desteklemek için önemli olan glutatyon üretimini desteklemesidir. Güçlü bir antioksidan olan Glutatyon, vücuttaki hücreleri iltihabi hasarlardan korur.